Nieuws

Week van de TCG - Traditionele Chinese Geneeskunde

'Sterk na Covid 19-22 april 2021'

 

covid week van de acupunctuur

‘Sterk na Covid’.

Uit nieuwsberichten is wel duidelijk geworden dat veel mensen nog lang last kunnen hebben van de nasleep van Covid. Dat Traditionele Chinese Geneeskunde (TCG) kan helpen bij veel van deze klachten is bekend. Terwijl heel veel mensen inmiddels van hun klachten geholpen zijn door TCG therapeuten van verschillende disciplines, is dit nog niet zo bekend. Daarom staat dit onderwerp centraal in de week van de TCG van 19 t/m 22 april 2022 die georganiseerd wordt door mijn vakvereniging Zhong. Deze nieuwsbrief is hier helemaal aan gewijd.

Naast lichamelijke klachten zoals doge hoest of benauwdheid, pijn op de borst, vermoeidheid, verminderde spierkracht, hartkloppingen, slapeloosheid, niet kunnen focussen door concentratieverlies, diarree, verlies van reuk en smaak is er vaak ook sprake van mentale en emotionele klachten. Het ondergaan van TCG behandelingen kan het herstelproces aanzienlijk bevorderen.

Er wordt in de TCG niet alleen gekeken naar de oorzaak van de specifieke klachten van het moment, maar ook worden de eventuele gezondheidsproblemen van vóór de Covid meegenomen. In deze holistische benadering wordt nagegaan hoe het gehele ziekteproces is verlopen en beleefd. Ook emotionele aspecten zoals angst worden meegenomen. Deze aanpak kan bijdragen aan het overwinnen van de symptomen van Long Covid.

Ben je benieuwd hoe andere mensen inmiddels zijn geholpen door een behandeling?

Klik HIER voor de site van de week van TCG met alle relevante informatie.

***

 

Week van de TCG - Traditionele Chinese Geneeskunde

'Stresspreventie 19-23 april 2021'

 

 

 

 

Heb hart voor longen Meierijstad - 1-2 juni 2019

'24 UUR HEB HART VOOR LONGEN'

HELP ONS HELPEN:

DOE MEE

START 1 JUNI 2019 16.00 UUR
EINDE 2 JUNI 2019 16.00 UUR

Kom gezellig langs, volop entertainment en muziek!

1-2 JUNI - SCHIJNDEL - WWW.HEBHARTVOORLONGENMEIERIJSTAD.NL

 

 

Week van de Acupuntuur - 3 t/m 9 oktober 2016

 

In balans met Chinese Geneeskunde

In de week van 3 t/m 9 oktober 2016 organiseert de beroepsverenigingen Zhong en NVA "Week van de Acupunctuur".
www.weekvandeacupunctuur.nl

In deze week zal er volop aandacht zijn voor allerlei activiteiten en aanbiedingen om mensen kennis te laten maken met Chinese Geneeskunde.

In de Week van de Acupunctuur organiseert Praktijk Tian Dao een avond voor een gratis intake gesprek en een informatie middag waar tevens demonstraties worden gegeven van Acupunctuur, Tuina, Cupping en Guasha. Dus heeft u vragen of bent u geïnteresseerd of wilt u gratis een korte behandeling ondergaan, kom dan langs.

- Woensdag 5 oktober, 18:00 - 21:30 : gratis intake (op afspraak)
- Vrijdag 7 oktober, 14:00 - 17:00 : open middag (informatie middag)

 

Open dag Tian Dao - zondag 22-11-2015

Op zondag 22 november 2015 van 11:00 tot 16:00 uur is in onze praktijk aan de Ambachtstraat 1C in Schijndel een gezamenlijke Open Dag! Deze dag wordt in samenwerking met 'Tian Dao', 'RAMM Bewegen', 'RAMM Intensief', 'Haarstudio Ramune', 'ABC-Gezond' en 'Pedicure Praktijk Sida' in het kader van ons nieuwe concept ´RAMM TOTAAL´ georganiseerd. Tijdens deze dag worden er demonstraties gegeven en leuke aanbiedingen aangeboden.

  

Kennismaken met Guasha? Kom op vrijdag 9-10-2015 naar de praktijk.

Op vrijdag 9 oktober tussen 12:00 en 14:00 uur wordt in de praktijk Guasha demonstraties gegeven. Iedereen is van harte uitgenodigd om te komen ervaren wat Guasha precies inhoud. Er zijn verder geen kosten aan verbonden, maar laat wel even weten of je komt zodat rekening gehouden kan worden met het aantal deelnemers.

 

Week van de Acupuntuur

In balans met Chinese Geneeskunde
Week van de Acupunctuur

In de week van 15 t/m 19 juni 2015 organiseert de beroepsverenigingen Zhong en NVA "Week van de Acupunctuur".
www.weekvandeacupunctuur.nl

In deze week zal er volop aandacht zijn voor allerlei activiteiten en aanbiedingen om mensen kennis te laten maken met Chinese Geneeskunde.

Zo is in onze praktijk Tian Dao op woensdag 17 juni van 18:00 tot 21:30 inloop avond en op vrijdag 19 juni van 14:00 tot 16:00 uur inloop middag. Tijdens deze avond en middag is er vrije inloop voor vragen over TCG en demonstraties van o.a. Acupunctuur, Tuina, Moxa, Guasha en Cupping.
Op deze manier kunt u kennis en ervaring opdoen over de Chinese Geneeskunde en wat het zoal te bieden heeft.

 

Wist u dat...

...kruidenthee heel goed ingezet kan worden voor allerlei kwaaltjes? Zo is kruidenthee van citroensap met honing goed tegen griep en verkoudheid. In geval van koorts kunnen een aantal salieblaadjes worden toegevoegd. Kruidenthee van gemberwortel met honing heeft een verwarmende verwerking op het lichaam en zorgt ervoor dat het rillerige gevoel verdwijnt. Zeker in de wintertijd kan dit goed van pas komen!

 

Op 8 maart 2015 organiseert DwarseVrouwen:

Het team DwarseVrouwen organiseerd op zondag 8 maart in het Evoluon te Eindhoven het "Vrouwen 40+ Boostcamp" evenement. Kijk voor meer informatie op de site.


Sinds kort ook Shonishin kinderacupunctuur behandelingen in onze praktijk

Japanse acupunctuur voor kinderen zonder naalden. Mochten daar vragen over zijn, neem gerust contact met ons op.

Open dag zondag 7 september 2014:

Op zondag 7 september is van 12 tot 16 uur open dag. Deze dag is uitermate geschikt voor mensen die graag meer te weten willen komen over Traditionele Chinese Geneeskunde.

de koffie staat klaar...tot dan.

Open dag 16 februari 2014:


Op 16 februari is van 11 tot 16 uur open dag. Tijdens deze dag worden de verschillende activiteiten binnen het nieuwe concept van RAMM Gezondheid en Welzijn uitgelegd. Deze dag is uitermate geschikt voor mensen die graag meer te weten willen komen over Traditionele Chinese Geneeskunde.

de koffie staat klaar...tot dan.

Open Zondag 12 januari 2014:
Inloop spreekuur :


Regelmatig plannen wij een inloop spreekuur.

- datum nog te bepalen, van 14.00 tot 16.00 uur.

Het inloopspreekuur is speciaal voor mensen die vragen hebben of kort een probleem willen bespreken (max. 15 minuten). Tijdens het inloopspreekuur zal blijken of Chinese Geneeswijze een oplossing kan bieden voor uw klacht en of een volledig consult nodig is.

Voor vragen kunt u ook altijd via e-mail bij ons terecht info@tiandao.nl.

24 uur Hart voor longen!


Op 8 en 9 juni 2013 heeft  'Heb hart voor longen' in Schijndel op het Avanti-terrein het evenement 24 uur Hart voor longen! georganiseerd.

Het was een sportief én gezellig feest, waarvan de opbrengst naar de Pulmonale Hypertensie Stichting PHA-Nederland is gegaan. Uiteraard kan  ook nu nog gedoneerd worden aan de stichting. Kijk voor meer informatie op de website www.hebhartvoorlongen.nl

Lezingen en gastcollege's:

- Momenteel zijn nog geen nieuwe data bekend.

Artikelen:

Pijnvermindering via acupunctuur bewezen
Acupunctuur bij stuitligging
Acupunctuur tegen opvliegers
Acupunctuur effectief bij pijn en ontsteking
Acupunctuur even goed als regulier bij jeuk en eczeem
Acupunctuur leidt tot geniale pijnstilling
Bevallen met acupunctuur