Behandelmethoden · Acupuntuur

Acupunctuur maakt, samen met Chinese Kruiden en Tuina (Chinese massage), onderdeel uit van de Traditionele Chinese Geneeswijze.

Uit oude geschriften en recente grafvondsten in China blijkt dat acupunctuur 4000 jaar geleden al toegepast werd. Duizende jaren geleden bestonden de acupunctuurnaalden uit stenen naalden en bamboesplinters. Gelukkig is dit niet meer van deze tijd en wordt gebruik gemaakt van hele dunne steriele naalden.

Acupunctuur is gebaseerd op de leer van de meridianen, waarbij met behulp van naalden de vitale energie (Qì) die door deze meridianen stroomt beïnvloed kan worden. Door deze vitale energie (Qì) middels naalden te beïnvloeden is het voor de acupuncturist mogelijk om de energiebalans in het lichaam dermate te herstellen dat zowel lichamelijke als geestelijke klachten verminderen of zelfs verholpen kunnen worden.

Acupunctuur richt zich op het herstellen van de energie balans in het lichaam en versterkt daarmee het zelfherstellende vermogen van de mens. Doordat acupunctuur voor veel klachten en aandoeningen gebruikt kan worden, wordt deze vorm van therapie in de praktijk steeds vaker ingezet.

“Acupunctuur met het hart, niet alleen met de hand”